23948sdkhjf

Lindex resultatökar

Lindex resultat steg med nästan 30 procent senaste kvartalet. På helåret steg försäljningen från 671 miljoner euro till 688 miljoner euro.
– Vi hade en tuff start på året som vi lyckades vända med en fantastisk sommarförsäljning, en jättefin övergång till hösten och ett mycket bra avslut, säger Lindex vd Göran Bille .

Lindex resultat ökade med 27 procent under sista kvartalet 2013, tack vare en stark försäljningsutveckling på samtliga marknader. För helåret ökade försäljningen från 671 miljoner euro till 688 miljoner euro.

Omsättningen i euro ökade sista kvartalet 2013 med 1,5 procent på Lindex samtliga marknader. Lindex i Sverige ökade med 3,6 procent i svenska kronor.

Totalt ökade omsättningen under 2013 med 3,5 procent i lokala valutor och i jämförbara butiker ökade den med 1,5 procent på alla marknader.

I Shanghai till hösten

– Vi ökade på alla marknader förutom i Finland, där detaljhandeln är exceptionellt svag. Vi hade en fin försäljningsökning för dam och barn, säger Göran Bille och tillägger att bolaget tagit viktiga steg på de nya marknaderna Tjeckien och Slovakien och befäster sin ställning i Baltikum och Ryssland.

– Siffrorna är ett bevis för att vårt mode uppskattas internationellt vilket är något vi bygger vidare på i vår långsiktiga expansion.

I september 2013 skrev Lindex avtal med den kinesiska franchisetagaren Suning med målet att öppna 100 butiker inom fyra år. I september 2014 slår Lindex upp portarna till sin första butik i Shanghai i Kina.

Prisbelönt nytt koncept

2013 vann Lindex än en gång den utmärkelsen ”Årets modekedja” på Habits Modegala. I motiveringen lyftes bland annat Lindex tydliga koncept fram.

– Det skapar en välkomnande shoppingmiljö fylld av tips och idéer för den modeintresserade kvinnan, där man kan känna vårt skandinaviska arv i interiören. Butiken är vår viktigaste kommunikationskanal vilket gör denna satsning betydelsefull för de kommande åren, säger Göran Bille.

Lindex har över 470 butiker på 16 marknader. Lindex sortimentet omfattar flera modekoncept inom dam-, barn- och underkläder. Lindex är en del av den finländska börsnoterade koncernen Stockmann.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141