23948sdkhjf

Lyft för skor i januari

Både kläder och skor ökade försäljningen i fackhandeln i januari, mest ökade skohandeln med 9,1 procent. Däremot minskade klädförsäljningen i e-handeln.

Försäljningen av kläder i fackhandeln, mätt på jämförbara enheter och i löpande priser, ökade med 0,5 procent jämfört med samma månad förra året. Motsvarande siffra för försäljningen i skobutikerna visar en ökning om 9,1 procent. Det visar Stilindex från Svensk Handel Stil.


Från och med januari 2014 redovisas även e-handelsförsäljningen i Stilindex. Försäljningen av kläder som säljs via e-handel, mätt i löpande priser, minskade med 2 procent jämfört med samma månad förra året.


– Förklaringen till e-handelsnedgången i januari är förmodligen ökade returer efter den kraftiga uppgång på omkring 20 procent som våra siffror preliminärt visar för e-handeln i december, säger Mikael Sandström, branschordförande för Svensk Handel Stil.


– Skohandelns stora ökning beror dels på en vädereffekt där behovet för vinterskor äntligen visade sig, parat med ett större realager efter höstens svaga försäljning. Även jämförelsemånaden var svag med en nedgång på cirka fem procent. Klädhandeln visar en föga dramatisk ökning på 0,5 procent, avslutar Mikael Sandström.



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078