23948sdkhjf

Apotek Hjärtat satsar på e-handel

Apotek Hjärtat gör en stor e-handelssatsning till sommaren¨2014. Då lanseras apotekskedjans nya e-handelssida på olika plattformar som ska fungera ihop den med de fysiska apoteken.
− Lyckas man med detta skapas en tillgänglig apotekskedja som kan ge bra service, konstaterar Anders Nyberg , vd på Apotek Hjärtat, i tidningen Farmacifacket.

Han förklarar att avsikten är att erbjuda hela sortimentet på e-handelssidan, både receptbelagda läkemedel och receptfria..

Redan nu upplever Apotek Hjärtat ett stort intresse för tjänster vid sidan av de fysiska apoteken. Deras kundservice tar emot omkring 40 000 samtal varje månad och driver förutom telefonrådgivningen en chattjänst.
Ändå tror Anders Nyberg att det kommer att ta tid att få genomslag för näthandeln.
– Vi räknar med att den kommer ha 3 till 5 procent av vår försäljning. Men e-handeln kommer att öka. Det är bara att studera hur ens egna barn använder ny teknik, säger han.

Satsningen på e-handeln innebär inte ett stopp för etableringen av nya apotek inom kedjan och han tror inte att e-handeln kommer hota de fysiska apoteken.

– Nej, se på alla köpcentra som byggs, säger Anders Nyberg och nämner att bolaget arbetar med etablering på sådana platser.

HUI research tror att apotekshandeln kan bli nästa stora tillväxtområde för e-handel. På en frukost anordnad av GS1, IBM och Dagens Handel i mitten på november framhöll HUI:s Andreas Svensson att apoteksbranschen har förutsättningar att bli nästa stora e-handelsboomare, och att priset kommer att bli en stark konkurrensfaktor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062