23948sdkhjf

Hemtex ökade försäljningen

Under tredje kvartalet ökade Hemtex försäljning med sex procent i jämförbara butiker. Men det är ännu en bit kvar till positivt rörelseresultat.
Under det tredje kvartalet, den 31 juli till 30 september blev nettoomsättningen 231
Rörelseresultatet uppgick till -13,5 miljoner kronor, att jämföra med-18,3 miljoner kronor samma period 2012.
Under 1-3 kvartalet i år har försäljningsutvecklingen i jämförbara butiker legat på 4 procent.
Hemtex vd och koncernchef Peder Larsson kommenterar utvecklingen i ett pressmeddelande:
- För nionde kvartalet i rad redovisar vi en positiv försäljningsutveckling. Under kvartalet ökade koncernens försäljning i jämförbara butiker, det vill säga i butiker som varit i drift under minst ett år, med 6 procent. Tre butiker har tillkommit sedan andra kvartalet och antalet uppgår nu till 157 stycken i Sverige, Finland och Estland.
Nu riktas fokus mot fjärde kvartalet.

Det varma sommarvädret, i synnerhet under augusti månad då vi påbörjade infasningen av höstsortimentet, har sannolikt påverkat besöksfrekvensen negativt. Det visar även en samlad bedömning av den svenska heminredningsmarknadens utveckling under samma period. Tillväxten blev ca 0,5 procent i löpande priser.

Fokus är nu riktat mot det försäljningsmässigt viktiga fjärde kvartalet. Förutom det vanliga julklappserbjudandet har Hemtex i år lagt till ett brett utbud av hårda produkter såsom belysning och symaskiner.

Hemtex har i år också gjort en stor satsning på mekanisk försäljning, alltså
den försäljning i butik som inte styrs av personalen. Hemtex arbetar med en utvecklad butikskommunikation, som ska tydliggöra erbjudandet och öka servicegraden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062