23948sdkhjf

Nedgång för kläder och skor i oktober

Det blev en nedgång i försäljningen av skor och kläder i oktober jämfört med oktober 2012. Nedgången var oväntad eftersom förra årets siffra var svag.
Stilindex från Svensk Handel Stil visar att försäljningen av kläder i fackhandeln, mätt på jämförbara enheter och i löpande priser, minskade med 2,2 procent jämfört med samma månad förra året. Motsvarande siffra för försäljningen i skobutikerna visar en minskning med 2,6 procent. Sett till utvecklingen hittills i år, januari-oktober, har försäljningen av kläder minskat med 1,0 procent. Skoförsäljningen har minskat med 3,5 procent.

Försäljningsutveckling i modehandeln i oktober 2013 ackumulerat:
Kläder -2,2 % -1,0 %
Skor -2,6 % -3,5 %

– Jag var ganska säker på att oktober skulle visa en uppgång efter flera års negativ utveckling men försäljningen klarade inte att kravla sig över minusstrecket, säger Mikael Sandström , branschordförande för Svensk Handel Stil, i ett pressmeddelande.
Han säger att höstförsäljningen de senaste åren över huvud taget inte har varit bra.
– Med tanke på en viss ljusning i ekonomin och en bra klädförsäljning april-juli trodde jag på en positiv utveckling för modehandeln men den har hittills uteblivit under hösten.

Mikael Sandström anser att den extremt varma hösten bidragit till den klena försäljningen, framförallt av vinterjackor och vinterskor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.101