23948sdkhjf

Winefinder argumenterar mot Systemet

Regeringen överväger att se över alkohollagen för att stoppa den växande näthandeln med alkohol. Systembolaget vill ändra alkohollagstiftningen för att begränsa konkurrensen från de lagliga nätvinhandlarna, men Winefinder, som levererar vin till City gross e-handel argumenterar emot.
Winefinders försäljning av vin med matkassar från City Gross ligger i riskzonen om alkohollagen ändras på det sätt som Systembolaget förespråkar. I olika medier ger Winefinders vd svar på tal. Han välkomnar regeringens kritiska granskning av påståendena kring nätvinhandelns påverkan på folkhälsan.

Systembolaget vill begränsa näthandeln med vin med hänvisning till folkhälsan .

– Systembolaget vill bland annat lagstifta om att förbjuda vinleveranser tillsammans med matleveranser. Vi anser att just kopplingen god mat och bra viner ger en sundare alkoholkultur och anser därför att Systembolagets verkliga skäl är att man vill förhindra konkurrens, säger Ole Nielsen, för Winefinder och ordförande i Nätvinhandlarnas branschorganisation.

Han påpekar också att syftet med en ny lag är att begränsa konkurrensen eftersom det inte finns en enda forskningsrapport som Systembolaget och dess företrädare presenterat som, med dagens regelverk kring alkoholmarknadsföring, visar att folkhälsan skulle påverkas negativt om monopolet skulle avskaffas.

– Vi hoppas att regering och andra politiska instanser undersöker fakta och inte faller för monopollobbyisternas skrämselpropaganda, säger han.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079