23948sdkhjf

Entré får inte flytta Hemköp

Problemgallerian Entré i Malmö är nu under ombyggnad. Men fastighetsägaren får nej från kommunen att flytta Hemköp för att bygga fler småbutiker på platsen.
Köpcentrumet Entré i Malmö har haft problem sedan starten och den nuvarande ägaren, tyska Commerz real satsar nu på en större ombyggnad för hela centrumet. Viss ombyggnad pågår redan och dessutom vill man göra en större ombyggnad som just nu diskuteras i stadsbyggnadsnämnden för en ny detaljplan som beräknas vara klar sommaren 2014.

Bland annat vill fastighetsägaren bygga ut köpcentrumet med 5 000 kvadratmeter. I planerna ingår att flytta Hemköp från sitt nuvarande läge mot Värnhemstorget längre in i gallerian. Istället vill fastighetsägaren bygga 20-25 mindre butiker och göra en större entré mot Värhemstorget. Men det säger politikerna i kommunen nej till, rapporterar Sydsvenskan.

– Vi vill ha ett levande Värnhemstorg. Men vem går längst in i ett köpcentrum för att köpa en liter mjölk, säger Carina Svensson (S), ordförande i stadsbyggnadsnämnden till tidningen.

Missnöjet med nuvarande Entré är stort hos många av handlarna. Flera butiker har redan stängt och många kedjor har lämnat köpcentrumet. Nyligen lagde några av handlarna anonymt ut sina butikskontrakt till försäljning för 1 krona på Blocket. Det är inte bara dåligt kundunderlag som stör handeln, även de nuvarande byggnationerna gör det stökigt och dammigt i flera butiker.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062