23948sdkhjf

Konkurs för skobutik i Mood

Ytterligare en butik i Moodgallerian i Stockholm har gått i konkurs. Den här gången handlar det om en skobutik.
UPPDATERAD. Mikael Kling du Nord har försatts i konkurs. Därmed är skobutiken Kling & Söner ute till försäljning.

Konkursförvaltaren advokatfirman Dla Nordic har satt ut rörelsen, med varulager och hyresrätt, till försäljning. Här ingår också namnet.

I dagsläget drivs butiken av konkursförvaltaren, med bolagets befintliga personal.

– Ambitionen är i första hand att överlåta hela rörelsen till någon som driver butiken vidare, säger Erik Andreasson på Dla Nordic.

Skobutiken Kling & Sönder öppnade i mars förra året. Mikael Kling , som tidigare också drivit herrbutik i gallerian. och är den som står bakom skobutiken, sade så sent som i april till Dagens handel:

– Det har blivit över förväntan och vi har fått oerhört många positiva reaktioner för hela Mood. Och restaurangerna drar mycket folk. Det är bra, inte minst för att en sjysst upplevelse som gör att man kommer tillbaka.

Det är inte första konkursen i gallerian. I början på april gick W H Wear house, med butikerna Human Scales och Walden, i konkurs. Samma månad begärdes dammodebutiken Enchant i konkurs.

Mouli till Mood

Hyresläget i ett köpcentrum och en galleria är aldrig statiskt, speciellt inte i dessa tider när många modehandlare har det kämpigt. Någon faller ifrån, någon annan kommer till.

Mikael Kling drev tidigare också herrklädesbutik i gallerian. På den ytan öppnar i höst en ny butik: Mouli. Svenska märket Mouli gör kläder för unga män i en casual stil.

Butiken kommer att öppnas i slutet av november och drivas av Global retail-gruppen som också har G-Star i Sverige.

Annika Ljungberg , Amf fastigheter, är centrumchef på Mood:

- Överlag går Mood Stockholm bra. Men vi ser hela tiden över butiksmixen och vi har en bra koll på varje enskild hyresgäst när vi ser omsättningssiffrorna. Tyvärr överlever inte alla, och då får man ha en plan B.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078