23948sdkhjf

Handlare kritiska mot Gottsunda centrum

Gottsunda centrum i Uppsala har byggts om och blivit snyggt, men handlarna klagar över sjunkande omsättning och höga hyror.
I dag skriver Uppsala nya tidning att flera butiker i köpcentrumet har stängts och att andra är på väg att stänga.

För drygt en vecka sedan undertecknade ett 15-tal butiksinnehavare en skrivelse som skickades till ledningen för köpcentrumet, Uppsala Kommuns Fastighets AB, där man klagade över de höga hyrorna.
För en vecka sedan stängde också en kaffe- och tebutik.
KRC Kök & Hem som öppnade för snart ett år sedan rear för närvarande ut sina varor för att inom kort stänga.
– Orsaken är hyrorna i kombination med låg försäljning, säger innehavaren Eren Teke som hoppas kunna öppna en ny butik i centrala Uppsala.

Flera andra mindre butiker överväger också att stänga, enligt uppgift till UNT. En av dem som inte kommer att vara kvar är butiken för silversmycken och klockor, Silverbox, som tappat 40 procent i omsättning sedan förra sommaren, enligt innehavaren Karl Eriksson .
– Jag har varit med och startat 35 butiker i hela landet, bland annat i flera köpcentrum men aldrig varit med om något liknande. Jag anser att ledningen inte är kompetent, säger han
.
Ove Jansson
, vd för Uppsala kommuns Fastighets AB, säger till UNT att lågkonjunkturen hållit i sig länge, vilket gör det tufft för handeln.
– Jag ser skrivelsen spm ett sätt att vilja diskutera hur vi ska kunna marknadsföra centrumet bättre, säger han.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063