23948sdkhjf

Gina Tricot drar ner

Modeföretaget Gina Tricot har under många år haft ständigt tillväxt, men under senare år har försäljningen stått stilla. Därför väljer företaget nu att dra ner på personalen på huvudkontoret i Borås.
Under hösten 2013 kommer Gina Tricot att anpassa organisationen efter rådande försäljning.
– Våra kostnader är anpassade till en fortsatt expansion men utan försäljningsökningar måste vi anpassa vår kostym. Resultatet för 2013 pekar mot en ordentlig förlust för oss, och det kommer att innebära personalminskningar här på huvudkontoret i Borås, säger Jörgen Appelqvist , vd för Gina Tricot i ett pressmedelande.
På huvudkontoret arbetar idag cirka 180 personer, med framförallt produktutveckling och administration. Personalstyrkan kan komma att minskas till 130 personer.
– Vi ser över alla kostnader och vår organisation, som behöver anpassas till dagens läge. Just nu är vi inne i en fas där vi förändrar vårt sortiment för att kunna erbjuda ett ännu bredare och tydligare utbud.
Gina Tricots mål är att genom alla försäljnings- och kostnadsåtgärder återigen klara att nå vinst 2014.
Gina Tricot grundades 1997 och omsätter idag drygt 2 miljarder SEK fördelat på 180 butiker i alla nordiska länder samt Tyskland. Halva försäljningen sker i Sverige.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063