23948sdkhjf

Mer hemkört för Systembolaget

Systembolagets försök med hemleverans utökas, både i storstäder och på landsbygden får fler konsumenter möjlighet att få dryckesvarorna hemlevererade.
Systembolaget utökar försöket med hemleverans som planerat. I höst kommer både storstad och landsbygd att omfattas.

Bland annat blir det i Stockholms län, Västerbottens län, Skåne län och Västernorrlands län som konsumenterna kan beställa hemleveranser från och med september, oktober och november.

De postorter som redan ingår i försöket är Bromma, Nacka, Johanneshov, Sollentuna, Borås, Brämhult, Uppsala, Göteborg, Askim och Mölndal.Försöket påbörjades i begränsad skala i november 2012.

– Försöket med hemleverans genomförs för att möta kundernas förändrade köpbeteende. Ibland vill kunden handla via webben för upphämtning i butik eller – mot en kostnad – för hemleverans flera dagar senare. Självklart gäller samma strikta ålderskontroll och försäljningsregler vid hemleverans som i våra butiker, säger Magdalena Gerger , vd för Systembolaget.

Försöket med hemleverans har utformats i samråd med erfarna alkoholforskare, som löpande utvärderar försöket. Deras utvärdering av försökets första del visar att Systembolagets hemleveranser hittills inte har påverkat den totala försäljningen av alkohol, skriver Systembolaget i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094