23948sdkhjf

Örjan Anderssons nya butik

Somliga entreprenörer kan liksom aldrig sluta. Nu öppnar jeansprofilen Örjan Andersson butik igen – på Södermalm i Stockholm.
Till Stockholms alla nya butiker kan nu också läggas Örjan Anderssons 500 kvadratmeters-butik ”Från Ö till A” vid Skanstull i Stockholm (mitt emot Åhlénsvaruhuset). Butiken öppnar idag i en lokal, med trappor och flera plan, som tidigare använts av Scientologkyrkan.

Planet högst upp är dedikerat till Örjan Andersons egna jeansvarumärke som bär hans namn och har dryga året på nacken.

- Det kommer att fungera både som butik och mitt showroom, konstaterar Örjan Andersson.

Det egna märket säljs idag hos butiker och webbshopar.

Själv har han inga planer på e-försäljning i egen regi:
- Jag har aldrig hållit på med e-handel och jag har den största respekt för detta, säger han.

Svenskt och secondhand

På övriga plan finns kläder och skor för dam och herr med ungt anslag med flera varumärken som inte tidigare funnits i Sverige, men också flera svenska som Acne, Altewaisaome och Nhu Duong.

Längst ner i källarplanet finns ett litet café och en secondhand-avdelning. Plaggen kommer från en fransk leverantör som har ett enormt lager utanför Paris. Där går Örjan Anderson själv omkring och väljer ut och köper in plaggen till butiken.

- De arbetar också med omsömnad och återvinning av plagg, säger Örjan Andersson och visar på några skinnjackor som just arbetats om på detta vis.

Får ta tid

Till skillnad från den första butiken som Örjan Andersson öppnade på Lilla Essingen i Stockholm, som kom att bli början på Cheap Monday/ Weekdaysagan, kommer den här butiken att ha öppet veckans alla dagar.

Det kommer inte att bli frågan om någon massiv marknadsföring av den nya söderbutiken.

- Vetskapen om butiken kommer väl att sprida sig så småningom, det får ta lite tid, säger Örjan Anderson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093