23948sdkhjf

Wesc får nya pengar och ny tf vd

Johan Heijbel är ny tf vd i Wesc. Bolaget ska samtidigt få nytt friskt kapital genom en företrädesemission.
- Jag ser verkligen fram emot att arbeta med WeSC och mitt arbete underlättas av att styrelse och ledning har en klar uppfattning om vart man strategiskt vill ta bolaget. Jag har från ägarperspektiv följt bolaget sedan 2006 och haft en bra dialog med Greger kring bolagets framtida strategi under den senaste tiden, säger Johan Heijbel .

Styrelsen för bolaget föreslår också extra bolagsstämma i slutet på september att fatta beslut om fullt garanterad företrädesemission om cirka 55 miljoner kronor.

- Det är naturligtvis en lättnad att bolaget nu har säkrat det kapitalbehov som gjort att Bolaget under en längre tid tvingats lägga ned mycket tid och arbete på kortsiktiga likviditetsfrågor, säger Johan Heijbel .

Greger fokuserar

Wesc-profilen och grundaren Greger Hagelin övergår till att fokusera på varumärke, försäljning och marknadsföring.

- Jag ser fram emot att kunna fokusera på det område där jag har mest kompetens och där vi verkligen behöver en uppryckning samtidigt som jag är glad över att vi får in en kraft som kan hantera de svåra strukturella och ekonomiska frågor som vi har kämpat med den senaste tiden. Detta är en förändring som skall ta WeSC tillbaka till lönsamhet och tillväxt, säger Greger Hagelin, president i dotterbolaget We International AB.

Wesc i media

Di.se har som dagens rubrik ”Total kris i Wesc”. Man skriver att Wesc vid halvårsskiftet hade drygt 63 miljoner kronor i kundfordringar. 36 av dessa var belåningsbara inom ramen för bolagets factoringfacilitet.

Den stora kapitalbindningen i kundfordringar i kombination med minskade rörelsekrediter från bolagets kreditgivare har lett till en besvärlig likviditetssituation.

Di.se citerar Wesc som uppger att kapitaltillskottet tillgodoser det behov av rörelsekapital som finns och skapar en balanserad kapitalstruktur. Styrelsen tror att de besparingar som redan har gjorts och ytterligare besparingsåtgärder skapar möjligheter att få lönsamhet redan under årets andra halvår och att man under nästa år åter ska se viss tillväxt.

Wesc i siffror

Januari 2013 – juni 2013

Nettoomsättningen uppgick till 101,4 miljoner kronor (173,7). Omsättningen föregående år för jämförbara kvarvarande enheter uppgick till 148,9 miljoner. Försäljningen under varumärket WeSC för perioden, inklusive den utlicensierade återförsäljarverksamheten i USA, uppgick till 115,8 miljoner kronor.

Rörelseresultatet uppgick till -36,8 miljoner kronor (-27,9).

Andra kvartalet april 2013-juni 2013

Nettoomsättningen uppgick till 29,3 miljoner kronor (59,0). Omsättningen föregående år för jämförbara kvarvarande enheter uppgick till 47,6 miljoner kronor. Försäljningen under varumärket WeSC för perioden, inklusive den utlicensierade återförsäljarverksamheten i USA, uppgick till 36,2 miljoner kronor.

Rörelseresultatet uppgick till -30,4 miljoner kronor (-30,0).

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094