23948sdkhjf

Björn Borg testar nytt i Täby

Björn Borg testar nya vägar att sälja på. Ett nytt butikskoncept kommer att prövas i Täby i höst samtidigt som försäljningen på gym ökar.
Under hösten testar Björn Borg ett nytt butikskoncept i sin butik i Täby centrum. Butiksytan blir delvis ett ett omklädningsrum, något som för många naturligt kopplas till underkläder.

- Samtidigt är vi nyfikna på nya försäljningskanaler, säger vd Arthur Engel i den senaste kvartalsrapporten.

Sedan slutet av förra året har Björn Borg på prov sålt underkläder på några av Sats träningsanläggningar. Det har fallit väl ut och försöker utvidgas under hösten.

Björn Borg gillar sisu

Finland ser underklädesföretaget som ett land med rejäl tillväxtpotential.

- Vi kommer under hösten bland annat att öppna en ny Björn Borg-butik, den andra i landet, i den populära gallerian Forum i Helsingfors, redovisar Arthur Engel.

I början av 2013 förvärvade Björn Borg distributören Fashion Case i Finland. Den finska verksamheten består idag av grossistförsäljning av underkläder, sportkläder och väskor och en Björn Borg-butik. Finland är idag Björn Borgs sjätte största marknad. Björn Borg är huvudägare (75 procent) medan en lokal erfaren partner är minoritetsägare.

Nu i vår öppnade underklädesföretaget en egen butik i Hornstulls nya galleria i Stockholm och stängde en butik utanför London. Därmed har nu märket ett totalt antal Björn Borg-butiker uppgående till 57, varav 17 är egna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078