23948sdkhjf

Högtryck för mode i juli

Årets juli blev betydligt bättre för modehandeln än förra årets. Försäljningen i jämförbara butiker ökade med 4 procent.
Försäljningen av kläder i fackhandeln, mätt i jämförbara butiker och i löpande priser, ökade med 4 procent, jämfört med juliförsäljningen förra året. Hittills i år har klädförsäljningen totalt ökat med 0,2 procent. Det visar senaste Stilindex.

Skohandeln kan inte glädja sig åt samma försäljningsframgångar, men ändå med en ökning på 0,5 procent i juli. Totalt har skobutikerna tappat 3,2 procent av försäljningen i år.

– Det är ett styrkebesked att modehandeln ökar för fjärde månaden i rad, säger Mikael Sandström , branschordförande för Svensk Handel Stil.
Han påpekar att även om juli är i mycket en reamånad så var efterfrågan på det färgglada sommarmodet stort.
– Augusti är en ”mellanmånad” då ett mindre lager av sommarkläder kan ha en dämpande effekt på omsättningen. Likaså om sommarvärmen fortsätter finns risken att
höstförsäljningen inte kommer igång. Samtidigt var augusti förra året svag för klädhandeln, med en minskning på knappt fyra procent och drygt fem procent minskning för skohandeln,avslutar Mikael Sandström.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094