23948sdkhjf

Rekord i juli för Jula

Fixarkedjan Julas försäljning ökade med 30 procent i juli. Tio nya varuhus är en del av förklaringen, men även mer lojala kunder spås ha ökat omsättningen.
Julas försäljning i juli ökade med 30 procent jämfört med samma månad förra året, till 550 miljoner kronor. Totalt har Jula 64 varuhus vilket är tio fler än i juli 2012. Sedan dess har man öppnat två nya varuhus i Sverige, fem i Norge och tre i Polen.

– Vi har i sommar sålt bra i samtliga kategorier och kunderna har strömmat till våra varuhus. Oavsett om vädret är soligt eller regnigt så vet våra kunder att de hittar det de behöver till hemmet, trädgården och fritiden i våra varuhus och det tror jag är en av anledningarna till våra fina ökningstal, säger Julas vd Joachim Frykberg.

– En betydande faktor som har påverkat vår försäljning i positiv riktning är succén med vårt lojalitetsprogram Jula club. Jula club har nu över 700 000 medlemmar i Sverige, Norge och Polen och spelar en allt större roll i Julas marknadsbearbetning.

Hittills i år har Jula öppnat fem varuhus, omlokaliserat ett varuhus samt gjort sex ombyggnationer. Jula kommer under hösten 2013 att öppna ytterligare tre varuhus, omlokalisera två varuhus till större lokaler samt bygga ut varuhuset i Västerås.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063