23948sdkhjf

Nya ägare för Lensstore och Loveyewear

Tyska onlineoptikern Mister Spex har köpt de svenska e-handlarna Lensstore och Loveyewear. Den svenska företagsledningen kommer att jobba kvar.
- Samarbetet med Mister Spex är perfekt för oss och vi kommer att kunna fortsätta vår framgångsrika utveckling i Sverige och resten av Norden. Utöver nuvarande produktutbud ger affären oss förutsättningarna att erbjuda våra kunder ett komplett utbud av optiska produkter och ytterligare accelerera tillväxten i verksamheten, säger Lensstores and Loveyewears grundare Fredrik Malm .

Störst i Tyskland

Mister Spex är Tysklands största optiker på nätet. Nu har man förvärvat majoriteten i de svenska e-handelsbolagen Lensstore och Loveyewear.

- Förvärvet understryker vår ledande position i Europa och accelererar vår internationella expansion, säger D irk Graber , grundare och vd för Mister Spex och fortsätter:

- Vi slår ihop tre e-handelsbolag inom optik som har den starkaste tillväxten i Europa. Redan 2013 kommer vi tillsammans omsätta över 400 miljoner svenska kronor.

Företagsledningen blir kvar

Lensstore säljer kontaktlinser i Sverige, Norge och Finland. Loveyewear säljer glasögon och solglasögon i Sverige. Nuvarande företagsledning, Fredrik Malm och Patrik Hamilton, kommer med existerande personal stanna kvar och driva i verksamheterna.

- Med Lensstore och Loveyewear har vi hittat de bästa samarbetspartnerna för Mister Spex i Norden. Vi övertygades av deras kundfokus, imponerande tillväxttakt och den starka företagsledningen. Vi kommer kombinera Mister Spexs expertis inom försäljning av slipade glasögon och solglasögon med den starka marknadspositionen Lensstore och Loveyewear har inom kontaktlinser och premiumglasögon i Norden, säger Mister Spex marknadschef Mirko Caspar .

Nätvana svenskar använder linser

Enligt Mirko Caspar är den Nordiska marknaden särskilt attraktiv för optikprodukter inom e-handel.

- Andelen av befolkningen som använder kontaktlinser i Norden är fyra gånger högre än i Tyskland. Detta i kombination med att befolkningen i stor utsträckning är vana vid att handla på nätet skapar en stark plattform för vår internationella strategi. Mister Spex kommer efter förvärvet att vara aktiv i de mest relevanta e-handelsmarknaderna i Europa.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078