23948sdkhjf

Pub säljs

Atrium Ljungberg säljer Stockholmsvaruhuset Pub. Köpare är Axfast som hör till Axel Johnson Gruppen.
- Pub har en lång historia i bolaget, ett välkänt varumärke och ett starkt läge invid ett av Stockholms största shoppingstråk. Att driva och utveckla Pub:s varuhuskoncept skiljer sig dock från hur vi arbetar med våra övriga handelsplatser och ger få skalfördelar för den övriga verksamheten. Genom försäljningen frigör vi kapital och resurser till att fortsätta utveckla vår projektportfölj och våra helhetsmiljöer, kommenterar Atrium Ljungbergs vd Ingalill Berglund .

Köparen Axfast är en fristående koncern inom Axel Johnson Gruppen som är specialiserad på fastigheter för handel och logistik i Sverige och kontorsfastigheter i Stockholm. Beståndet är värderat till 6,7 miljarder kronor.

Köpet klart nästa år

Försäljningen omfattar den fastighet vid Hötorget i Stockholm som inrymmer Pub. Totalt handlar det om 16 800 kvadratmeter uthyrbar yta, där hälften är butiks- och restaurangyta och hälften hotell.

Köpeskillingen baseras på ett fastighetsvärde på 980 miljoner kronor, före avdrag för uppskjuten skatt. Tillträde beräknas ske under första kvartalet 2014.

- Med förvärvet av Pub tar vi ett ytterligare steg i att förverkliga vår långsiktiga investeringsplan. Vi gjorde två större fastighetsköp i centrala Stockholm under förra året och med Pub fortsätter vi på vår linje att förvärva enskilda, strategiskt viktiga kommersiella fastigheter i utvalda lägen, säger Erik Lindvall , vd Axfast.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079