23948sdkhjf

RNB minskar förlusterna

UPPDATERAD Modekoncernen RNB fortsätter att rensa i balansräkningen för att minska förlusterna. Tredje kvartalet, mars till och med maj, visar ett minusresultat på 27 miljoner kronor jämfört med -34 miljoner samma period förra året. Företagets ledning är missnöjd med försäljningsutvecklingen men tror att en uppstädad koncern ska börja leverera vinst framöver.
Nettoomsättningen under RNBs tredje kvartal i verksamhetsåret 2012/2013 minskade med 0,7 procent, jämfört med tredje kvartalet 2011/2012, och uppgick till 609 miljoner kronor. Under perioden har en nyemission på 463 miljoner kronor fullföljts. De pengar bolaget fått in har använts till att återbetala lån. På så vis har räntekostnaderna minskats från 65 miljoner kronor per år, till 10 miljoner kronor per år.
Som helhet har försäljningen inom RNB backat med 3,3 procent jämfört med samma period förra året, medan modemarknaden som helhet backat med 0,3 procent.

Åtgärder har påbörjats
Under tredje kvartalet har Kosta outlet mode sålts. Övertagandet skedde 1 juni i år, och försäljningen uppges ge en betydande positiv kassaflödeseffekt för andra halvåret 2012/2013.
Det finns planer på att stänga ett antal butiker innan detta verksamhetsår är till ända. 23 JC-butiker i Sverige och Finland kommer att stängas, och avvecklingen av Sisterskedjan kommer att vara klar under 2013/2014.
Vid ett analytikermöte på torsdagsförmiddagen talade RNB:s vd Magnus Håkansson om utvecklingen.
- Vi minskar antalet timmar i butik, vi har dragit ner huvudkontorsfunktioner för Brothers&Sisters, avyttrat Kosta outlet mode, och vi fortsätter med att stänga butiker som inte bär sig, och vi avyttrar Sisters. Vi är på god väg att skapa en frisk butikskedja, sade han.
Utvecklingen inom JC betecknade Magnus Håkansson som "katastrofal" men nu ska den kedjan fokusera helt på jeans och jeanssrelaterat sortiment, 16 butiker i Sverige och 7 i Finland avvecklas, och han räknar med att kunderna ska uppskatta att butikerna får ett mer relevant sortiment.

Läs också: JC stänger 23 butiker

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078