23948sdkhjf

Handeln ger sommarjobb

90 procent av dagligvaruhandlarna uppger att de tar in sommarvikarier så att den ordinarie personalen kan ta semester. Svensk Handel konstaterar att handeln fungerar som inkörsport på arbetsmarknaden för många unga.
Inom dagligvaruhandeln uppger över 90 procent av handlarna att de tar in sommarvikarier och så ser läget ut bland annat på Ica Kvantum i Mirumgallerian i Norrköping.
– Sommarvikarier är kanske ett gammalt begrepp men visst har vi vikarier som ersätter butikens ordinarie personal, säger Thomas Pennerud , handlare på Ica Kvantum.

– Vi har ett tiotal personer som hoppar in här. Jag tror på en stark försäljning i sommar och juni har börjat jättebra för oss, säger han till Affärsliv.com
Inom sällanköpshandeln är det något färre butiker som tar in sommarpersonal men Svensk Handel gläder sig åt att butiker över hela landet öppnar dörren till arbetsmarknaden för många unga.
–Detaljhandeln fortsätter att vara en viktig inkörsport för unga på arbetsmarknaden, säger Helen Rönnholm , ansvarig för utbildningsfrågor på Svensk Handel.
– Det är också glädjande att intresset att jobba i butik ökar och att handlarna tycker det är lätt att hitta bra sommarvikarier, säger hon.

SOMMARJOBBSFAKTA
Tre av fyra butiker planerar att ta in sommarjobbare.
Siffran är högre i dagligvaruhandeln, 87 procent, än i sällanköpsvaruhandeln, 66 procent.
76 400 personer förväntas i år sommarjobba inom handeln.

Källa: Sommarjobb i handeln, prognos 2014 från Svensk Handel
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093