23948sdkhjf

Cloetta köper brittisk godistillverkare

Brittiska Goody good stuff, som tillverkar gelégodis på naturliga råvaror blir svenskt. Cloetta köper företaget för en icke offentliggjord summa.
Cloetta AB har idag förvärvat den brittiska godistillverkaren Goody Good Stuff. Enligt ett pressmeddelande från Cloetta är förvärvet ett led i Cloettas strategi att utveckla produktsortimentet inom det växande området för naturligt godis.
Goody Good Stuff lanserades år 2010 och har sin huvudsakliga försäljning i Storbritannien och USA. Företaget omsatte cirka 10 miljoner kronor undet 2012.
Nyligen har Goody good stuff skrivit ett rikstäckande avtal i USA med en av de största servicehandelskedjorna.
- Goody Good Stuff ger oss en möjlighet att stärka vårt utbud inom ett intressant segment. Produkterna från Goody Good Stuff kan ätas av alla då det är ett helt naturligt godis som är fritt från allergener. Det är ett segment där vi ser en ökad konsumentefterfrågan där Cloetta kan spela en viktig roll”, säger Bengt Baron, vd Cloetta.

Cloetta har köpt Goody Good Stuff från en investerargrupp för en icke offentliggjord summa. Köpet sägs ha en begränsad påverkan på Cloettas framtida rörelseresultat och förvärvspriset är marginellt jämfört med Cloettas marknadsvärde.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062