23948sdkhjf

Vagabond får ny vd

Anders Odén blir ny vd i skoföretaget Vagabond. Han tar över efter Mats Nilsson, en av ägarna, som lämnar vd-posten.
Familjeföretaget Vagabond tar en vd utanför familjen men som varit i företaget länge. Anders Odén har varit både ekonomi- och retailchef samt de senaste sju åren vice vd.

– Det är en väldigt spännande utmaning att ta ett större ansvar för utvecklingen av Vagabond, säger Anders Odén.

– Anders Odén har successivt tagit ett allt större ansvar för bl a försäljning och ekonomi, och har ett stort förtroende från styrelsen när han nu tar det övergripande ansvaret för Vagabond”, säger Mats Nilsson .

Engagemanget från ägarfamiljens sida kvarstår och Mats Nilsson kommer att i rollen som koncernchef och arbetande styrelseordförande vara med och driva utvecklingen.

Vice vd-posten tas över av Marie Nilsson Petersén. Hon var med och grundade Vagabond för 20 år sedan. Hon ska även fortsätta som creative director med fokus på produktutveckling och marknad.

–Jag ser fram emot att kunna ägna mer tid för de områden jag brinner för, till exempel frågor som rör affärsutveckling, utveckling av produkter och produktion. Jag är stolt över det bolag Vagabond är idag, den organisation vi byggt upp och lämnar över driften i trygga händer, säger Mats Nilsson.

Anders Odén och Marie Nilsson Peterzén tillträder i april.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063