23948sdkhjf

Saluhallen i Lund har svårt att hitta hyresgäster

Den nya Saluhallen i Lund har flera tomma ytor. För att gå butiksägarna till mötes överges nu kravet på försäljning över disk. – Marknaden är väldigt trög och vi har dammsugit allt som finns, säger Jan-Olof Roos, chef för fastighetsförvaltningen på Lundafastigheter.
Sydsvenska Dagbladet skriver i dag om som Saluhallen invigdes i slutet av november förra året. Vid öppnandet var inte alla ytor uthyrda och tillfälliga koncept flyttade in över jul: en blomsterbutik, en grönsakshandlare och en italiensk kaffevagn. Dessa har nu lämnat och ytorna står åter tomma.

Även på restaurangsidan, bredvid rulltrappan, finns en tom yta att fylla.

– Vi är inte framme vid en lösning där än. Vi måste först lösa ventilationsfrågan. Luftflödena måste räcka till, vi kan inte ha något som osar ner halva innertorget, säger Jan-Olof Roos till tidningen.

Grundtanken i Saluhallens butiksdel är att all försäljning ska ske över disk. Just nu håller en ny butik på att etablera sig i hörnet där det tidigare fanns en kafédel. När plastskynket tas ner framför ”Spicy asiatisk livsmedel” efter påskhelgen får gästerna ta ett kliv upp på sockeln för att handla.

– Det blir att man ska gå in i butiken. Vi måste vara lite mer öppna i vår bedömning för att få in hyresgäster, säger Jan-Olof Roos.

Hyrorna varierar efter butik och verksamhet, kvadratmeterhyran ligger på mellan 2 000–5 000 kronor per kvadratmeter, men enligt Jan -Olof Roos ska detta inte vara något problem. I stället handlar det om att hitta koncept som tillför mer bredd.

Enligt handlare som Sydsvenskan talat med ökar kundtillströmningen och kunder reser ganska långt för att handla.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063