23948sdkhjf

RNB tappar försäljning

Nettoomsättningen hos RNB minskade med 6,9 procent under det senaste kvartalet. Rörelseresultatet sjönk från -25 till -28 miljoner.
När Retail and brands, RNB, presenterar delårsbokslutet 1 december 2012 till och med 28 februari 2013, konstaterar vd Magnus Håkansson att den totala försäljningen för RNB-koncernen i jämförbara butiker minskade men var trots detta bättre än marknaden under kvartalet (-2,0 % mot -2,9 % jämfört med samma period föregående år).

Nettoomsättningen blev 702 miljoner kronor (754), en minskning med 6,9 procent. Rörelseresultatet landade på -28 miljoner kronor (-25) exklusive en genomförd nedskrivning av varumärket JC om 260 miljoner kronor.

– Försäljningsutvecklingen inom Brothers & Sisters var klart bättre än marknaden med en ökning på drygt 5 procent under kvartalet. Exklusive Sisters, som är under
avveckling, var utvecklingen för Brothers ännu starkare med en uppgång på hela 18
procent. Vi ser en ljusning för Brothers och vågar tro att detta är början på en positiv
trend både vad gäller försäljning och resultat för konceptet. Verksamheten inom DSE (Varuhus) fortsätter att utvecklas underliggande positivt med en försäljning som var i linje med marknaden som helhet under andra kvartalet. För Polarn o Pyret och JC var försäljningen sämre än marknaden, framför allt för JC, skriver Magnus Håkansson i en kommentar.

På dagens press- och analytikerträff kommenterade han JC ytterligare.

– Vi kommer att se över JC mer hårdhänt framöver, säger Magnus Håkansson.
– Efter många års kämpande med Jc är vi nu inte riktigt säkra på att vi klarar den här vändningen. Vi måste släcka ner det negativa kassaflöde som Jc bidragit med under de sex år vi ägt kedjan.
RNB kommer att ta in 450 miljoner kronor i nyemission.
- JC får inte tillåtas blöda ut det tillskottet. Pengarna ska ge förutsättningar att fullfölja det vändningsprogram vi har i Brothers & Sisters och i djupet ta tag i problemen på JC.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141