23948sdkhjf

Bygghemma köper danskt

Bygghemma.se har köpt danska nätbutiken Billigbyg.dk.
Därmed har Bygghemma butiker på samtliga fyra nordiska marknader.
- Vi är mycket glada och stolta att genom vårt senaste förvärv, Billigbyg.dk, kunna tillkännage att Bygghemma förstärker sin ställning som den ledande pan-nordiska aktören inom försäljning av byggvaror, trädgårdsprodukter och heminredning på internet, säger Mikael Olander , verkställande direktör och koncernchef för Bygghemmagruppen.

I oktober 2012 köptes den finska internetbutiken för tunga byggvaror, Taloon.com. I november samma år lanserades Bygghjemme.no i Norge.

Över hela Norden

- Genom förvärven av Taloon.com i Finland och Billigbyg.dk i Danmark har vi knutit till oss två aktörer med stor erfarenhet av och ytttersta kompetens inom e-handel av byggvaror, samt fått access till de snabbt växande gör-det-själv marknaderna på internet i Finland och Danmark. Vi har härmed nått vårt delmål att expandera Bygghemma till en pan-nordisk aktör och samtidigt lagt grunden för vår strategi att etablera Bygghemma som en ledande e-handelsaktör inom gör-det-själv sektorn i norra Europa, säger Mikael Olander.

Ledningen beskriver i ett pressmeddelande de båda aktörerna Billigbyg.dk och Taloon.com som de ledande internetbutikerna för tunga byggvaror i Danmark respektive Finland. Taloon.com är också den näst största renodlade internetaktören för byggvaror och heminredning i Finland totalt sett.

Den nordiska gör-det-själv marknaden för byggvaror omsätter cirka 100 miljarder kronor årligen och utgör cirka 40 procent av den total byggvarumarknaden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078