23948sdkhjf

Handlarna tror på en ljusning

Ökad försäljning men få nya jobb. Det tror handlarna på enligt den senaste Handelsbarometern.


Den senaste Handelsbarometer visar att framtidstron ökar, vilket inte är ovanligt i mars månad. Handlarnas tilltro till utvecklingen i den egna butiken jämfört med i detaljhandeln som helhet, sjunker dock något. Få handlare tror att antalet sysselsatta kommer att öka.

– Det har varit en trög höst och vinter för handlarna i ett antal branscher. Nu tror allt fler på en ljusning, men konkurrensen är hård och få ser några möjligheter att nyanställa, säger Yvonne Ingman , vice vd på Svensk Handel.

44 procent av handlarna räknar med att försäljningen i den egna butiken kommer att öka den kommande tremånadersperioden. Detta är en ökning från föregående månads notering på 33 procent. Bland dagligvaruhandlarna är andelen som spår en försäljningsökning ännu högre, 57.

Framtidsindikatorn, som är ett mått på handlarnas tro på utvecklingen i detaljhandeln, ökat med hela 20 enheter, från -18 i februari till +2.

Kaxighetsindikatorn, som mäter handlarnas tilltro till utvecklingen i den egna butiken jämfört med i detaljhandeln som helhet, minskar något och landar på 26.

29 procent av handlarna tror på färre antal anställda i detaljhandeln. Endast 3 procent tror att handeln kommer att få fler anställda de kommande tre månaderna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.049