23948sdkhjf

Skatteverket granskar näthandeln

Skatteverket tittar med lupp på näthandeln och handeln med alkohol och tobak i år. – Vi tar ett större grepp om Internethandeln i år och kommer att bredda kontrollen och titta mer på försäljning via Internet. Vi uppmanar människor att komma in med självrättelser, då slipper man extra tilläggsskatt, säger Eva Björklund som är nationell samordnare av oredovisade inkomster på Skatteverket.
En självrättelse innebär att man lämnar in rättelse i deklarationen. Skicka man in rättelse påförs ingen ytterligare skatt. Detta är nytt genom nya regler i skattelagen.

– Den som kommer på att han eller hon har gjort fel kan själv komma in med en rättelse och slippa betala skattetillägg. Det här gäller numera även om Skatteverket har informerat om en kontrollinsats. Kravet är dock att vi inte har påbörjat en granskning av personen eller företaget ifråga för då anses inte rättelsen ha skett på eget initiativ, säger Anna Gärdin , områdesansvarig för företagsfrågor på Skatteverket.

Detaljhandelns tobaksförsäljning är också i fokus samt illegal införsel av tobak och alkohol.

– Vi kommer att göra riksomfattande kontroller i jakten på den illegala handeln med tobaksvaror. De stickprovskontroller vi gjorde under 2012 visade på stora brister, säger Conny Svensson , nationell samordnare av kontanthandelsfrågor på Skatteverket.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062