23948sdkhjf

Sportamore stämmer Aftonbladet

Styrelsen för sportföretaget Sportamore stämmer Aftonbladet för avtalsbrott i samband med bolagens samarbete kring Sportbladetshop.
Grunden är att Aftonbladet vid upprepade tillfällen har överträtt konkurrensklausulen i samarbetsavtalet som finns mellan parterna. Med anledning av detta ges idag en stämningsansökan in till Stockholms tingsrätt, skriver Sportamore i ett pressmeddelande.

Sportamore och Aftonbladet inledde under våren 2011 ett samarbete runt försäljning av sportartiklar i vad som kom att kallas Sportbladetshop under www.aftonbladet.se. I avtalet som reglerar samarbetet finns en konkurrensklausul som vid vite förbjuder Aftonbladet att inleda motsvarande samarbeten med Sportamores konkurrenter.

Sportamore har uppmärksammat att Aftonbladet vid upprepade tillfällen överträtt denna konkurrensklausul och har därför fört en dialog med Aftonbladet som inte har gett önskat resultat. Mot bakgrund av detta har styrelsen för Sportamore idag beslutat att inge en stämningsansökan till Stockholms tingsrätt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063