23948sdkhjf

Fortsatt tufft för New wave

Försäljningen ökade med en procent. Omstruktureringskostnader belastade rörelseresultatet med 212 miljoner kronor. Koncernchefen Torsten Jansson är nöjd med 2012.
2012 års rörelseresultat för New wave group landade på 73,1 miljoner kronor. 2011 blev rörelseresultatet 326,9 miljoner kronor.
Vd Torsten Jansson förklarar i ett pressmeddelande att resultatet givet de svåra förutsättningarna är tillfredsställande.
– Försäljningen, under rådande marknadsförutsättningar och konjunktur, blev inte så dålig som jag befarade. Även om 1 procent försäljningsökning inklusive förvärv givetvis är långt ifrån mitt eget och mina medarbetares mål. Mot bakgrund av både konjunktur och det åtgärdspaket vi genomfört i Orrefors Kosta Boda, betecknar jag ändå resultatet som godkänt, skriver han i pressmeddelandet.
Torsten Jansson förutspår dock att 2013 blir försäljningsmässigt tufft, åtminstone under första halvåret. Resultatmässigt hoppas han dock att det ska bli bättre än 2012. En viktig faktor är att Orrefors Kosta Boda efter den hårda saneringen nu kommer att visa positivt helårsresultat. Han framhåller också att koncernen sparat och effektiviserat på de flesta områden och bolag.
New wave group lämnar dock ingen prognos för 2013 .
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062