23948sdkhjf

Förbud mot djurförsök för kosmetika kan vara nära

Ett EU-förbud mot import och försäljning av djurtestade kosmetikaprodukter har planerats sedan 2009 och ser nu ut att träda i kraft. Många företag i skönhetsindustrin förväntade sig att förbudet skulle förändras eller försenas.
EU-parlamentet och EU-rådet har beslutat att förbjuda djurförsök för kosmetikatillverkning och försäljning i EU.

The body shop har drivit kampanj mot test på djur vid kosmetikatillverkning sedan 20 år tillbaka. Nu firar man med den ideella organisationen mot djurförsök, Cruelty free international.

EU-kommisionären för hälsa- och konsumentpolitik, Tonio Borg, bekräftade nyligen i ett brev till ECEAE, European Coalition to End Animal Experiments – en sammanslutning av ledande europeiska djurrättsorganisationer skapad för att sätta stopp för alla djurförsök inom kosmetikaindustrin i EU, att förbudet kommer träda i kraft enligt plan:

–"Det är min uppfattning att förbudet kommer träda i kraft 11 mars 2013, såsom EU-parlamentet och EU-rådet redan har beslutat. Jag planerar därför inte att föreslå undantag från eller senareläggning av förbudet. Det här beslutet betyder också att vi måste intensifiera våra ansträngningar inom utveckling, godkännande och acceptans av alternativa metoder såväl som för ett internationellt erkännande av dessa metoder. Jag vet att ECEAE har varit en värdefull och kunnig partner inom dessa områden och jag räknar med ert framtida stöd.”
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063