23948sdkhjf

Royaldesign.se tar in riskkapital

Riskkapitalbolaget E-equity har förvärvat 42 procent av Royal design group, som driver den nätbaserade inredningsbutiken Royaldesign.se Tanken är att nätbutiken ska få medel att växa ytterligare.
RoyalDesign grundades 1999 och omsätter nu cirka 100 miljoner kronor. RoyalDesign har försäljning i hela världen via RoyalDesign.com. Sortimentet består av kända varumärken som exempelvis Iittala, Rörstrand, Orrefors, Georg Jensen, och Swarovski. Företaget erbjuder över 56 000 artiklar från fler än 100 varumärken online och i butiken i Sturegallerian i Stockholm.

- Vi tycker heminredningsmarknaden är väldigt spännande, en marknad som idag omsätter ca 45 miljarder i Norden och där onlinepenetrationen förväntas öka från dagens 6 procent till omkring 30 procent inom fem år. Strategin med försäljning på nätet är oslagbar jämfört med vanliga butiker i frågan om att uppfylla kunders behov gällande bekvämlighet och urval av produkter, som exempel kan nämnas att Cervera har 7 000 artiklar i lager medan Royal design har 56 000”, säger Magnus Wiberg, partner i E-equity i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062