23948sdkhjf

Hon blir ny vd på Glitter

Butikskedjan Glitter har utsett en ny vd efter tf vd Peter Lund. Dessutom har ytterligare nyckelpersoner rekryterats.
Anni Blomster Schjelderup har utnämns till vd för Bergendahls fashion med butikskedjan Glitter. Hon ersätter Bergendahls koncernchef Peter Lund, som under ett knappt år fungerat som tillförordnad vd.

Anni Blomster Schjelderup tillträdde i februari 2012 tjänsten som inköps- och sortimentschef på Bergendahls fashion. Hon rekryterades från Ur&Penn, där hon hade rollen som vd. Men hon har också erfarenhet av inköp och försäljning av bijouterier och accessoarer från bland annat NK och Guldfynd.

– Bergendahls fashion utvecklas positivt och med Anni får vi en ledare som tillsammans med en stark ledningsgrupp har rätt förutsättningar att befästa och utveckla Glitters starka position som nordisk marknadsledare inom bijouterier och accessoarer, säger Peter Lund, vd och koncernchef för Bergendahls.

Till efterträdare på tjänsten som inköps- och sortimentschef har anställts Yongan Kim . Hon kommer närmast från rollen som vd för Brothers & Sisters och har tidigare under 14 år arbetat på H&M med bl a inköp.

Även ekonomichef Thomas Windmar och marknadschef Thérèse Lundquist är relativt nya i ledningsgruppen. Thomas Windmar, som i 13 år varit ekonomichef på Onoff, tillträdde för ett år sedan. Thérèse Lundquist rekryterades i april från rollen som global marknadschef för accessoarer på Oriflame. Hon har tidigare bl a arbetat som Sverigechef för LVMH (Louis Vuitton).

Läs en intervju med Anni Blomster Schjelderup nästa veckas nummer av Dagens Handel.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078