23948sdkhjf

Aholds försäljning ökade

Nederländska handelskoncernen Ahold, delägare i Ica AB, presenterade idag, torsdag, sina försäljningssiffror för det fjärde kvartalet och därmed också för helåret 2012.
Den konsoliderade nettoförsäljningen för det fjärde kvartalet uppgick till 7,8 miljarder euro, en ökning med 7,5 procent jämfört med det fjärde kvartalet 2011. Räknat i fasta växelkurser ökade försäljningen med 5,1 procent.

För helåret 2012 uppgick den konsoliderade nettoförsäljningen till 32,8 miljarder euro, en ökning med 8,5 procent jämfört med året innan. Räknat i fasta växelkurser ökade helårsförsäljningen med 3,5 procent.

I USA ökade försäljningen med 4,3 procent. Ahold skriver i ett pressmeddelande att den starka utvecklingen delvis kan förklaras med att butikerna kunde hålla öppet under stormen Sandy. Den positiva försäljningsutvecklingen minskades dock av en negativ kalendereffekt. Ahold fortsatte att ta marknadsandelar i samtliga divisioner. De 15 Genuardis-butikerna som Ahold köpte i fjol levererade som förväntat.

Försäljningen i Nederländerna ökade med 7,7 procent, bland annat genom 15 tidigare C1000/Jumbo butiker som konverterades undra andra halvan av 2012.
Jämförbar försäljningstillväxt påverkades negativt av bland annat svaga siffror från Etos som kände av den hårda konkurrensen inom skönhet- och hälsosegmentet.

Albert Heijn ökade sina marknadsandelar. Ahold är också belåtna med de belgiska butikerna som numera uppgår till elva stycken.

(Fri-kopenskap.se)
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064