23948sdkhjf

Citycon tar över och bygger ut Stenungstorg

Citycon tar över köpcentrumet Stenungstorg i Stenungssund. Nu väntar utbyggnad och renovering.
Köpcentrumaktören Citycon har köpt ut Kf Fastigheter från Stenungstorg Köpcentrum. Citycon har tagit över Kf Fastigheters andel på 30 procent i Stenungs Torg Fastighets AB, som har Stenungstorg köpcentrum.

- När vi nu äger och kontrollerar helheten är vår avsikt att fortsätta att utveckla Stenungstorg köpcentrum. Ägandet underlättar arbetet för att förverkliga ett ännu mer levande och attraktivt köpcentrum, säger Johan Elfstadius , vd på Citycon AB.

I och med försäljningen kan Kf Fastigheter öka sitt fokus på företagets övriga anläggningar i Västra Götaland:

- Citycon har en gedigen erfarenhet att utveckla denna typ av centrum och de är en långsiktig ägare så det känns bra att lämna över till dem, säger Bernt-Olof Gustavsson , vd på Kf Fastigheter.

Nu kommer Citycon att bygga ut och renovera i Stenungssund för 180 miljoner kronor:

- Utbyggnaden omfattar cirka 5 000 kvadratmeter. Uthyrningsarbetet har redan startat och när vi uppnått en tillräcklig uthyrningsgrad kommer vi påbörja byggnationen. Vi beräknar byggstart under 2013 och preliminärt att vara klara i slutet av 2014, berättar Johan Elfstadius och fortsätter:

- Stenungssund växer och är med sin närhet och goda kommunikationer till Göteborg en framtidsort som vi är glada att bedriva verksamhet i.

Citycon deklarerade i höstas att man är inne i en process att se över sitt fastighetsbestånd. Man kommer att sälja av mindre enheter för att istället satsa på större. På fem år vill man fördubbla sin förvaltningsvolym och planerar förvärv av handelsfastigheter i stadsnära lägen såväl i Sverige som i Norge, Danmark och Litauen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063