23948sdkhjf

Bygg- och järnhandelns försäljning minskar

Bygg & Järnhandlarna medlemmarnas visade en minskad försäljning under årets tredje kvartal med sex procent, jämfört med samma period 2011.


Diagrammets svarta linje visar den totala försäljningen för Bygg & Järnhandlarnas medlemmar. Den röda linjen visar försäljningen hos motsvarande enheter. Nya medlemmar, förvärv och liknande är alltså inte med.

– Vi ser nu att nedgången som för andra kvartalet i år inte var en tillfällighet. Det finns en mängd sannolikt påverkande omständigheter som låg omsättning på bostadsmarknaden, oron inom euroområdet, bolånetak och andra osäkerhetsfaktorer som påverkar privatkonsumenternas vilja till investeringar i sitt boende negativt", säger Ulf S. Gustafsson, vd för branschorganisationen Bygg & järnhandlarna. Föreningen organiserar nästan samtliga bygg- och järnvarubutiker. Av de större är det endast Byggmax och Hornbach som inte är med. Medlemmarnas samlade försäljning ligger på ungefär 30 miljarder kronor och ungefär en tredjedel är försäljning direkt till konsument. Woodnet.se/KB
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095