23948sdkhjf

Retail and brands tappar 25 miljoner kronor

Retail and brands visar ett svagt fjärde kvartal. Sämst gick det för Brothers och sisters samt Polarn o pyret. Helårresultatet förväntas bli 25 miljoner kronor sämre än prognosen.
Retail and brands försäljning under det fjärde kvartalet var svag trots att juni utvecklades väl försäljningsmässigt.

Tidigare trodde ledningen på en marginell förbättring av resultatet. Men nu görs den preliminära bedömningen att rörelseresultatet för året avviker med cirka 25 miljoner.

Försäljningen minskade med 2,1 procent i jämförbara butiker i Sverige. Brothers och sisters samt Polarn o pyret stod för de största avvikelserna.

Augustiförsäljningen 2012 uppgick till 203,1 miljoner kronor jämfört med 219,9 miljoner kronor samma månad föregående år vilket är en minskning med 7,7 procent. I lokala valutor minskade försäljningen med 6,6 procent.

– Den ökade makroekonomiska osäkerheten i vår omvärld har gjort konsumenter mer återhållsamma. Hela klädbranschen lider också fortfarande av ett överlager vilket har medfört en intensifierad konkurrens om kundernas pengar genom ökad reahantering och fler kunderbjudanden. Vi möter dessutom en mer intensiv konkurrens från traditionella konkurrenter såväl som nya aktörer och därtill e- handeln. Sporthandeln är en aggressiv konkurrent till Polarn O. Pyret, särskilt inom vissa segment, säger Magnus Håkansson , vd och koncernchef på RNB i ett pressmeddelande.

Utvecklingen i Departments and stores var fortsatt stabilt god och JC:s förändring av konceptet har mottagits väl av kunderna.

– Vi fortsätter vårt förändringsarbete med effektivitetshöjande åtgärder, säger Magnus Håkansson.

De slutlig siffrorna presenteras 24 oktober.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063