23948sdkhjf

Statoil satsar mer på matkassar

Tillsammans med Axfood utökar Statoil sin försäljning av middagskassar, färdiga att hämta ut på macken.

Statoils färdigplanerade matkassar beställs via nätet och hämtas ut på någon av Statoils fullservicestationer.
Tjänsten kallas Middagsklubben och lanserades under våren i Stockholmsområdet men utökas nu till ytterligare fyra orter; Uppsala, Enköping, Västerås och Örebro.

– Fördelen med vårt upplägg är att man slipper vänta på att matkassen ska levereras hem till dörren mellan vissa tider. För att spara tid planerar man själv när man plockar upp matkassen på våra fullservicestationer. Kanske på väg hem från jobbet, innan fritidsaktiviteten eller när man ändå ska tanka eller tvätta bilen. Det blir då också mindre påverkan på miljön att hämta upp den när man ändå är ute och kör än att den levereras per bil som kör runt till alla adresser, säger Michael Johansson , koncept- och innovationschef, Statoil Fuel & Retail Sverige.

Statoil samarbetar kring matkassen med Axfood som packar matkassen med matvaror. Maten står kyld tills kunden hämta upp den.

– Genom kundundersökningar har vi tagit reda på hur man lagar sin vardagsmat. Många har svarat att det är svårt att få inspiration och tid till gemensamma middagar alla vardagar i veckan. Deras erfarenhet är att fyra middagar är det bästa. Det ger dessutom utrymme för att hoppa över att laga mat själv någon dag i veckan då man hellre vill äta ute eller köpa hem färdiglagad mat, säger Michael Johansson.

Utgångspunkten är att Matkassen ska räcka till ett normalhushåll på fyra personer i fyra dagar. Alla matkassar innehåller recept som är enkla att följa. Måltiderna är provlagade innan och testade av en testpanel.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125