23948sdkhjf

EU-pengar ska öka handeln i Västervik

Med ett utbildningsprojekt ska handeln i Västervik bli bättre att ta hand om kunderna, för att vända det negativa handelsindexet i staden.
Handelns försäljning i Västervik minskade under 2011 för första gången på många år. Men stadens handlare jobbar med att vända utvecklingen, med hjälp av EFS-pengar pågår ett projekt för att öka kompetensen, bland annat inom service och försäljning, i Västerviks butiker. Målet är att göra staden till en så attraktiv handelsplats som möjligt. Projektet har startat på initiativ av kommunen, Västerviks handel och föreningen Fastighetsägare i Västerviks stad.

Annika Boman , handelsutvecklare på Västervik framåt säger till Västervikstidningen att projektet endast är en del i ett större arbete för att utveckla Västerviks handel. Bland annat arbetar kommunen med frågor som rör torghandel, något som blir allt mer populärt i tätorten.

- När det kommer till utveckling spelar allting roll, till exempel hur handelsplatsen är utformad, hur centrum är planerat och tillgängligheten till allting, säger hon till tidningen.

Under hösten och vintern kommer det att bli tre utbildningstillfällen,där deltagarna går två halvdagar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079