23948sdkhjf

New Wave föll efter svag rapport

Torsten Janssons skötebarn New Wave Groups delårsrapport var inte vad marknaden hoppats på. Aktien föll i inledande handel.
Under morgonens första handelstimma föll New Wave Groups aktie med drygt 13 procent efter halvårsrapporten.

Enligt rapporten så redovisar koncernen ett resultat efter skatt om 33,3 (37,3) miljoner kronor för det andra kvartalet. Resultatet per aktie minskade till 0,50 kr (0,55). Omsättningen uppgick till 1 075 miljoner kronor, vilket var 5 procent högre än föregående år (1 021).

För det första halvåret redovisas ett lägre resultat efter skatt, 25,1 miljoner kronor jämfört med 43,0 miljoner kronor samma period förra året. Resultat per aktie uppgick till 0,38 (0,63) kr.

Enligt Torsten Jansson så beror det minskade reultatet bland annat på att konjunkturutvecklingen i Europa påverkat företaget mer än förväntat.

Torsten Jansson gav en dyster prognos för fortsättningen på året:

– Tyvärr tror jag att marknadsutvecklingen blir svår under hela året och troligen även under 2013. Detta medför att vi kommer att utföra ytterligare besparingar för att minska våra kostnader. Förutom sämre försäljning pressas även brutto-vinsten av en tuff marknad. Osäkerheten i vår prognos är stor och för att den ska infrias får inte marknaden försämras ytterligare. Utvecklingen i början av tredje kvartalet har varit svag, säger han i en kommentar till rapporten.

Han tror dock på att företaget tar marknadsandelar inom segmentet profilkläder, och att det kan göra att man kan knapra till sig ytterligare andelar när konjunkturen vänder.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062