23948sdkhjf

Full fart i handeln inför skolstarten

I en undersökning från Svensk Handel som presenteras i dag, är handlarnas förhoppningar inför skolstartshandeln höga. Många konsumenter visar också stark köpvilja.
Undersökningen har genomförts av HUI Research. Drygt 1000 handlare och lika många konsumenter har tillfrågats. 23 procent av handlarna ansåg att skolstarten kommer att betyda mer försäljning. Förra året var det bara 12 procent som trodde på ökad försäljning.
I undersökningen har konsumenterna blivit tillfrågade hur mycket pengar de planerar att handla för inför skolstarten. En tredjedel av respondenterna kommer att spendera extra inför skolstarten, och det vanligaste är att handla för mellan 1000 kronor och 5000 kronor extra. 18-22-åringarna spenderar mest inför skolstart.
- Skolstarten ses i barnfamiljerna som en nystart. Barnen har vuxit över sommaren och behöver nya kläder och skor. Många behöver också ny utrustning när höstens sportaktiviteter drar igång, säger Helene Svanholm , projektledare på Svensk Handel.
Skrivmaterial, ryggsäckar och kläder är klassiska skolstartsartiklar. Numera ser också hemelektronikhandeln fram emot skolstarten med stor förväntan:
- Surfplattor, datorer, iphones och miniräknare används mycket i skolarbetet, säger Helene Svanholm.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081