23948sdkhjf

Perfekt sittande jeans med en provning

Snart kan kunderna själva skanna av kroppen och få ett par perfekt sittande jeans med endast en provning i butiken. I en butik i Storbritannien där en liknande teknik har testats svarar den för 20 procent av försäljningen.


Snart kan kunderna skanna in kroppsdata i butiken och få ett par perfekt sittande jeans med sig ut, efter att bara ha provat ett par byxor.

Detta om man ska tro Suran Goonatilake, grundare av företaget Bodymetrics som producerat en skanner som på mindre än tio sekunder läser av kroppsformen och rekommenderar vilka jeans i butiken som passar kroppen. Kunden ser resultatet på en Ipad i form av en 3d-modell. Kunden kan ladda ner modellen till en app och ta med på sin shoppingrunda.

Skannern har i veckan installerats i en klädbutik i Kalifornien.

En föregångare till skannern finns i Storbritannien men där används en dyrare laserteknik. I affären i Storbritannien, där den laserbaserade skannern redan är i bruk, står den för 20 procent av jeansförsäljningen.

– Laser är väldigt mycket dyrare och det gick inte att skala upp tjänsten med lönsamhet, säger Suran Goonatilake till IDG news.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078