23948sdkhjf

Norrmännen spenderar i Nordby och Östersund

Gränshandelsorter ser ljust på sommarförsäljningen med rekordomsättning och ett shoppingvänligt väder.
Norrmännen är flitiga besökare i de svenska gränstrakterna. Nordby köpcentrum norr om Strömstad får största delen av omsättningen från norska turister. En miljon besökare har besökt köpcentrumet i juli. Framför allt säljs livsmedel, tobak och godis men allt går bra, enligt Ståle Lövheim, centrumchef på Nordby. En om veckoomsättning på över 100 miljoner.

- Det har vi aldrig haft förut. Som det ser ut nu blir det nytt rekord, säger Ståle Lövheim, till Bohuslänningen.

Under juli månad har Nordby haft en halv miljard i omsättning. Det är en ökning med sex procent jämfört med föregående år.

Även i Östersund gläds handlare åt norrmännens framfart.

– En stor del av vår handel står norrmännen för. De köper av allt och det finns liksom inget stopp när de handlar. Medan svenskarna gärna vill fundera och återkomma, säger Håkan Andersson på Intersport, som tidigare jobbat sju år i en sportbutik i Oslo, till Östersundsposten.

Butiker som Expert och Jula har också rusch. Vädret och sportevenemang som fotbolls-EM, OS och Storsjöcupen är faktorer som har lyft försäljningen.

– Vi ökade omsättningen i juni och juli. Det hörs mycket norska i våra butiker, men även tyskar och holländare märks liksom sörlänningar och hemvändare. Helt klart betyder turisterna mycket för oss, säger Jonas Gabrielsson, delägare i Expert, Östersund.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062