23948sdkhjf

Biltema ökar med nya varugrupper

Med flera nya varuhus och nya varugrupper, som camping, ökar Biltema både försäljning och resultat. Förra året ökade försäljningen mer än branschsnittet, och hittills i år ser det lika ljust ut.
- Tillväxten under 2012 har varit fortsatt god och ökar betydligt mer än detaljhandelsindex, kommenterar Olof Fransson , Biltema Swedens vd.

- Ökningen beror i mångt och mycket på vår sortimentsutveckling. Vi ser en fin försäljningsutveckling på flera områden, bland annat på fritid och bygg.
Nu i vår lanserade Biltema dessutom ett campingsortiment, som kunden svarat bra på.
Biltema ökade under förra helåret sin nettoomsättning med tio procent till 2 666 (2 418) miljoner kronor. Rörelseresultatet ökade med 51 procent till 120 (80) miljoner kronor.
Förra året var ett händelserikt år i företaget. Biltema köpt tillbaka samtliga franchisevaruhus i Sverige och öppnade fyra nya - i Sundsvall, Växjö, Värnamo och Motala.

39 nya på fem år
I år blir det totalt fyra nya varuhus. Hittills i år har Biltema öppnat i Helsingborg, Karlskrona och Lund. Nu i veckan öppnar ett i Kalmar och i november i Skellefteå. Precis i början på nästa år är det dags för Mora.

Detta är en led i en storsatsning med sammanlagt 39 nya varuhus i Sverige under perioden 2012 – 2016. Vid utgången av 2016 ska Biltema ha 64 varuhus landet över.
De nya varuhusen kommer att ha en yta på 4 500-5 500 kvm.
- Mindre format är inte aktuellt eftersom allt fler kunder upptäcker vårt breda och prisvärda sortiment på över 17 000 artiklar till hela familjen, säger Olof Fransson.

Mindre för mekaren
Produkter för bil och bilvård är Biltemas kärnverksamhet.

- Där har vi också våra trognaste kunder. Med de nya sortimentsområdena har vi också fått nya, säger Olof Fransson.
Moderna bilar är "svårmekade" för gemene man.
- Vi kompletterar vårt sortiment med reservdelar till nyare bilmodeller kontinuerligt. Även om nyare bilar är svårmekade för privatpersonen har vi många verkstäder som handlar reservdelar hos oss, säger Olof Fransson och tillägger:
- Vi utökar även sortimentet med mer bilstyling, bilvård och bilsäkerhet.
Biltema Sweden AB ägs av Biltema BV-koncernen som omsätter 7 miljarder svenska kronor i Norden i ett 100-tal varuhus. Biltema i Sverige har över 500 anställda.

av: Ylva Åkesson
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064