23948sdkhjf

Svag minskning för VGR

Sko- och accessoarföretaget Venue retail group minskade sin försäljning och ökade resultatet under halvåret september till och med maj.
Under perioden september till och med maj blev VRG-koncernens nettoomsättning 612,3 miljoner kronor (623,2). VRG driver bland annat butikskedjorna Accenten, Rizzo och norska Morris. Under det sista kvartalet, mars till och med maj minskade dock försäljningen, från 172,5 till 168,7 miljoner kronor. Resultat före av- och nedskrivningar vände dock från ett minus på 1,2 miljoner kronor samma period förra året till ett plus på 5,2 miljoner kronor. – Vi fortsätter utveckla verksamheten i rätt riktning och levererar ett stabilt resultat i vårt säsongsmässigt svagaste kvartal, trots att vi möter mycket starka jämförelsetal och en tuff marknad, säger Susanne Börjesson, vd för Venue retail group.

Sämre i Norge

Under det senaste kvartalet ökade Rizzokedjans försäljning i Sverige med 2 procent, medan Accents försäljning låg i nivå med förra året. I Norge minskade koncernens försäljning med 3 procent. För halvårsperioden minskade försäljningen i jämförbara butiker med 2 procent jämfört med föregående år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063