23948sdkhjf

Bokning på mobilen ökar

Informationsökning på internet via mobil är vanligt sedan några år. Nu börjar också mobila bokningar att bli vanliga. Det visar en undersökning som HUI Research gjort tillsammans med Reseguiden.
Sedan år 2010 har användandet av mobiltelefon i samband med informationssökning inför en resa successivt ökat. I den undersökning som HUI Research gör tillsammans med Reseguiden varje år uppgav 25 procent år 2012 att de använt mobilen i samband med informationssökning. Det är en rejäl ökning mot föregående år, skriver HUI Research i ett pressmeddelande.

Användandet av mobilen för att göra ett köp har också börjar öka. Det är nästan en fördubbling sedan förra året. Det visar att mobila enheter som smartphones och surfplattor nu börjar driva transaktioner. Mobilen går från att vara en informationsinhämtningsenhet till att bli en konsumtionsenhet. Detta kommer att eskalera ytterligare när betalningslösningar via mobiler blir säkrare och företagen skapar och utvecklar fler produkter och tjänster, anser utredarna.
Slutsatsen HUI Research drar är att mobilen som kanal ger företagen möjligheter att både öka omsättningen och sänka transaktionskostnaderna. Men mobilen är inte enbart ytterligare en distributionskanal. Försäljning via mobilen innebär också att servicen till kunder kommer att kunna förbättras genom mer precis information och riktade erbjudanden. Det skapar också möjligheter till merförsäljning, enligt HUI Research.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095