23948sdkhjf

Köttstölder ett kraftigt ökande problem

Många dagligvarubutiker vågar inte längre ha allt kött framme i butiken, av rädsla för köttjuvar. Men polisen har inte resurser att ta tag i problemet.

I Katrineholm har köttstölderna ökat kraftigt under de senaste fem åren, enligt Robert Holmqvist på Coop Centrum. Där vågar man inte lägga fram mer än en köttförpackning i taget, för då vet man att tjuvarna slår till, skriver Katrineholms-Kuriren. Köttet som förvaras bakom disk får sedan ofta reas ut, för att det inte ligger tillgängligt för kunderna. Stölderna polisanmäls givetvis, och man har också försökt att komma åt problemet genom att sätta upp övervakningskameror och startat telefonkedjor för att varna för köttjuvarna. Ingenting har dock hjälpt. Svensk Handels säkerhetsansvarige Per Geijer tycker att polisen borde kunna göra mer. – Det är belagt att personer som stjäl stora mängder kött, ofta gör det på beställning och säljer det i ett annat län, säger han till tidningen. Polisen har dock inte resurser till att spana över länsgränsen, utan tycker att handlarna borde undvika att annonsera ut det kött de säljer för att inte locka till sig tjuvar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.072