Ikea gör julbord med Mannerström
För 79 kronor får hungriga Ikeakunder äta över 20 olika juliga rätter och tillbehör, helt enkelt det mesta som finns på traditionella julbord som sill, rödbetssallad, gravad lax, revbensspjäll och Jansson frestelse. Julbordet är dessutom komponerat av stjärnkrögaren Leif Mannerström. Han har tillsammans med Ikea bestämt menyn, utseendet på maten, smaken på rätterna och hur det presenteras. – Vi är oerhört glada för det här samarbetet, säger Henriette Johansson, Ikeas restaurangchef i Sverige, till Göteborgs Posten. Leif Mannerström säger till tidningen att han är stolt över julbordet: – Gå dit och kolla. Det är inte så dumt. Ikea använder befintliga råvaror och det är ett litet, litet julbord. Men man blir mätt på det ändå. Det är en jäkligt god Janssons. Jag har visat hur man får till det. Sen har jag smaksatt upp deras leverpastej. Ja, jag har piffat upp julbordet helt enkelt.