23948sdkhjf

Storgalleria till salu

Kista galleria är ute till försäljning. – Det blir frågan om det högsta priset för enskild fastighet i Sverige någonsin, kommenterar Per-Arne Rudbert, vd på Humlegården.

Humlegården är fastighetsföretaget i Länsförsäkringsgruppen. Kista Galleria är ägs idag av två försäkringsbolag, svenska Länsförsäkringar Liv och norska Vital Forsikring.
Länsförsäkringar kom in som ägare redan 1985. De hette marknadsplatsen Kista Centrum, och var på sin tid Sveriges första inomhuscentrum.
1999 tog man in Vital Forsikring som partner i samband med den stora ombyggnaden.
En av anledningarna till den kommande försäljningen är att Kista Galleria väger för tungt som engagemang för de båda bolagen.
– Gallerian är ett stort enhandsengagemang, och försäkringsbolag gillar ju att sprida riskerna, säger Per-Arne Rudbert. Försäljningen har planerats sedan 2008, men processen tog paus på grund av finanskrisen. Nu bedömer ägarna att marknaden återhämtat sig så att affären ska vara klar före årsskiftet. Det är en sund verksamhet som erbjuds till försäljning: – Den stora utbyggnaden är klar och blev en framgång. Besökstalen och omsättningssiffrorna under första halvåret ser väldigt bra ut, summerar Per-Arne Rudbert. Gallerians ägare lyfts i flera sammanhang fram som positivt långsiktiga. Per-Arne Rudbert tror att även en ny ägare kommer att tänka likadant: – Köper man den här typen av tillgång då är man av naturen långsiktig. En handelsplats måste underhållas och utvecklas varje dag för att behålla sin position.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.161