23948sdkhjf

Virserum lockar till nyetableringar

Små specialaffärer och matbutiker som satsar på kvalitet, i kombination med ett rikt kulturliv, det är framgångsreceptet för småländska Virserum. Sedan 2006 har tolv nya affärer etablerat sig i Virserums stadskärna och de har klarat sig med hyfsad lönsamhet, mitt i lågkonjunkturen.

När företaget Virserum Köping drog i gång projektet för att utveckla Virserum centrum för ett par år sedan var det tänkt att bli södra Sveriges nya matmonopol. Två handelsgator som strålar samman i ett torg var tänkta att hysa butiker med ett sortiment över hela livsmedelsspannet. I dag finns tolv nya butiker i en god blandning i den lilla stadskärnan. Delikatessbutiken, som har specialiserat sig på ekologiskt och närproducerat kött, har blivit ett dragplåster. Utöver delikatessbutiken finns här i dag en cykelhandel, järnaffär, guldsmed, blomsterhandel, sybehörsaffär, bagare, biltillbehörs- och dataaffär, två antikaffärer samt två livsmedelsaffärer som satsar på kvalitetsmat. – Det har blivit en god blandning. Alla tolv är kvar sedan 2006. De har hyfsad lönsamhet och har inte drabbats av nedgången. Orsaken kan vara att små specialaffärer har sin publik, säger Carl Samuelson, projektledare och styrelseordförande för Virserum Köping.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.167