23948sdkhjf

Mjölkfri uppstickare bland gräddglassen

nnn På familjeföretaget Engelholms Glass är man stolta över sina gräddglassar. Men det hindrar dem inte från att även göra nischade produkter för allergiker och diabetiker. – Nu kör vi dubbel sats mjölkfri glass för första gången, säger produktionschefen Patrik Gudmundsson nöjt, trots att han knappt fått en stunds vila sedan högtrycket i maj.

Just nu är det bråda dagar på Engelholms Glass i skånska Ängelholm. Den tidiga sommarvärmen tömde lagren och det gäller att snabbt fylla på för att hinna med efterfrågan. – Sommaren är vår absolut viktigaste försäljningperiod. Soliga dagar vill alla ha glass, så vi tycker verkligen om fint väder, även om det betyder extra mycket arbete för oss, säger vd Carl-Gustaf Gudmundsson som önskar en lång och varm sommar. Med en årlig produktion på 1,2 miljoner liter gräddglass har Engelholms Glass drygt en procent av den svenska glassmarknaden. Men i hemstaden Ängelholm, där huvudkontoret och den egna fabriken ligger, är marknadsandelen femtio procent. Här startade glasstillverkningen 1937 och sedan 1977 drivs företaget av familjen Gudmundsson. Gunnar Gudmundsson var familjens förste glassmakare och traditionen förs vidare av barn och barnbarn. Sonen Carl-Gustaf är vd och driver företaget med sin syster. Carl-Gustafs fru arbetar på labbet, och även deras tre barn arbetar inom företaget som kvalitetsansvarig och produktionschefer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079